פוליסת ביטוח חקלאי צריכה להתאים לצרכים שלכם
ביטוחים

מה חשוב להכניס לפוליסת ביטוח חקלאי שאתם חותמים עליה?

כשאתם מחפשים כיסוי ביטוחי הולם לשטחים החקלאיים שלכם, אין דבר כזה פוליסה שהיא מחוץ לקופסא. לכל חקלאי יש צרכי ביטוח ייחודיים משלו, וכל חקלאי זקוק לפוליסת ביטוח בהתאמה אישית. ביטוח חקלאי חשוב לשקט הנפשי שלכם, ולעתיד הפעילות החקלאית שלכם.

אז הנה כמה נקודות חשובות שכדאי לדבר עליהן עם סוכן הביטוח שלכם, כדי להבטיח שהפוליסה שאתם חותמים עליה מתאימה לכם באופן מושלם.

האם פוליסה אחת מכסה את הבית ואת השטח החקלאי?

כן. ניתן להרכיב מדיניות אחת לכיסוי יחידת הדיור למגורים שלכם, כיסוי לציוד חקלאי ונזקי רכוש, כמו גם ביטוח חקלאי למשק חי ולבעלי סוסים. יחד עם זאת, קיימים הבדלים חשובים בין הכיסויים. כדי לשרטט קו בין השניים, חשוב לקבוע אם הפריט שאתם מבקשים לבטח מיועד לשימוש אישי או לשימוש חקלאי.

הסיבה לכך חשובה מכיוון שהשימוש בחקלאות הוא פעולה מסחרית והוא שונה ממדיניות חבילת הביטוח ליחידת הדיור למגורים. לדוגמא, טרקטור משמש לחקלאות, אך מכסחת עשב שמשמשת לעקירת הצמחים סביב הבית אינה משמשת למטרות חקלאיות.

אי אפשר להדגיש את זה מספיק: הביטוח צריך להתאים לצרכים שלכם

חברות ביטוח נוטות להתחיל עם ביטוח יחידת הדיור למגורים, ומציעות פוליסה סטנדרטית שכוללת את הבית, התכולה והמבנים הפרטיים המנותקים מהשטח החקלאי, לפני שהן עוברות לרכיבי השטחים החקלאים.

מכיוון שכל שטח חקלאי ייחודי ויש גורמים רבים ושונים שיש לקחת בחשבון, יש להתאים כל פוליסת ביטוח חקלאי לצרכים שלכם על מנת להבטיח כיסוי מתאים.

איזה רכיבים אפשר למצוא בפוליסת ביטוח חקלאי?

כשבוחנים פוליסת ביטוח חקלאי, נציג חברת הביטוח צריך לפרט את כל תחומי השטח החקלאי שלכם, ולדון לגבי הכיסוי והגבולות שאתם זקוקים להם באופן אינדיבידואלי. יש להקצות ערך לתכולת מבנה החוץ בשטח החקלאי ולציין אותו בפוליסה.

וזה לא הכול. חשוב לציין שפריטים מסוימים, כגון מכלי זרעים, ציוד חקלאי, חומרי דישון וכימיקלים שמאוחסנים במבנה החוץ אינם נכללים בכיסוי התכולה וצריך לרשום אותם בנפרד. כדי לבנות פוליסת ביטוח חקלאי שמתאימה לפעילות החקלאית שלכם, מבטחים מציעים ברוב המקרים לחלק את הכיסוי הדרוש לכם לקטגוריות הבאות:

מבנים. למשל אסם, רפת, מחסן או כל מבנה אחר, כולל התכולה שלהם.

ציוד חקלאי. למשל טרקטור, קומביין, קרוואן, כלים ניידים ורכיבים חשובים שלהם.

בעלי חיים. למשל בקר, עופות, סוסים, כבשים, עזים, וחמורים.

מכונות כבדות. אפשר להרחיב את הכיסוי כך שיכלול נזק לפריטים כמו מכונות כבדות, ציוד ממוחשב ומכונות ייצור.

ביטוח "הכול בה". למשל מספוא, דשאים, תבואה, קש, דשן, מכלי זרעים, גידור או כל רכיב שאפשר לכסות במסגרת ביטוח חקלאי.

איך אפשר לדעת שיש לכם מספיק ביטוח אחראיות לשטח החקלאי שלכם?

החשיפה לתאונות גבוהה באופן משמעותי בשטחים חקלאיים, עקב השימוש במכונות כבדות, אחסון חומרים, ועבודה סביב בעלי חיים.

אתם יכולים להגיש תביעה לחברת הביטוח עם או ללא אשמה לפיצויים לאדם שסבל מפגיעת גוף או שגרם נזק לרכוש בעת שהותו בשטח החקלאי שלכם. יחד עם זאת, האחריות המשפטית תוכר רק אם בוצעה פעולה רשלנית.

במילים אחרות, ביטוח חקלאי יגן על כל נזק שייגרם ליחידת הדיור למגורים שלכם, או לשטח החקלאי שלכם, ויכסה גם את עלויות ההגנה שלכם.

במקרה הצורך, כדאי שתהיה לכם הגנה שתפעל מיד לטובתכם

צריך להיות לכם ביטוח בסכום מספיק גבוה, כמו גם ביטוח מטרייה שמגדיל את הכיסוי בשטח החקלאי שלכם ובביטוח הרכב שלכם. כך שאתם אתם נתבעים, תוכלו להפעיל מיד את פוליסת הביטוח שלכם, על מנת שחברת הביטוח תוכל להגן עליכם.

האם יש כיסוי למקרים בגדר "כוח עליון?"

יש אנשים שמתייחסים לנזק שנגרם כתוצאה מאסון טבעי כמו שריפה, סופת גשמים, ברקים או רוחות חזקות כ"כוח עליון". חברות הביטוח מתייחסות לאירועים אלה כאל סכנות והם מכוסים בכיסוי ביטוחי בסיסי שנקרא ביטוח "הכול בה".

סכנות שנכללות בסעיף זה מכסות גם הפסדים שנגרמו כתוצאה מגניבה, פיצוץ, וונדליזם. הסכנות בסעיף זה מקבלות כיסוי רק אם הסיבה לאבדן מופיעה באופן ספציפי.

מה לא תמצאו בפוליסת ביטוח חקלאי, גם אם היא מורחבת?

הכיסוי הטוב ביותר לביטוח השטח החקלאי שלכם הוא כיסוי נרחב או כיסוי "הכול בה", שמספק כיסוי לכל ההפסדים, אלא אם כן הם אינם נכללים במפורש. אי הכללות נכללות תחת שלוש קטגוריות:

ביטוחים נפרדים. לדוגמא, אם המכונית שלכם נשרפת בטעות מדליקה שפרצה באסם, היא אינה מכוסה במסגרת הביטוח כתכולה, מכיוון שהיא צריכה להיות מכוסה בפוליסת ביטוח רכב נפרדת.

תרחישים שאינם מתרחשים באופן פתאומי ובטעות. לדוגמא, אם יש לכם בעיה עם עובש או רטיבות, מצבים אלו אינם מכוסים מכיוון שנושאים אלו מתרחשים בהדרגה לאורך זמן.

פעילות בלתי חוקית. לא יכוסה נזק בגין אבדן שנגרם כתוצאה מגידול בלתי חוקי.

בשורה התחתונה, שבו עם סוכן הביטוח שלכם על כל סעיף עד שתבינו בדיוק איזה כיסויי ביטוח אתם קונים

חשוב לדון עם סוכן הביטוח שלכם על כל תחומי השטחים החקלאיים שלכם ויחידת הדיור למגורים בסמוך לשטחים החקלאיים, כדי להבין מה יכול להיות מכוסה במסגרת ביטוח חקלאי ומה לא.

חשוב שסוכן הביטוח שלכם יגיע לשטח החקלאי שלכם על מנת לבדוק אילו כיסויים מתאימים לכם באופן אישי, לזהות חשיפות לתאונות, סיכונים או מצבים שאינם אופטימליים שעשויים להתרחש, ולהציע פתרונות ביטוח כדי להבטיח שהפעילות החקלאית שלכם תהיה מוגנת גם לדורות הבאים.

Similar Posts