תלמידים בבתי ספר ידועים בתרחישים נפוצים שהם נקלעים אליהם, שכדאי מאוד שיהיו מכוסים במסגרת הולמת של ביטוח. אנחנו לא מדברים רק על ביטוח חיים או ביטוח בריאות.
נכון להיום, ביטוח תלמידים מעוגן גם במסגרת החוק, וכל המחננים והמטפלים חייבים לשמור על רמות כיסוי מסוימות.
בעוד שחלק מהתלמידים בבתי הספר יכולים להיות מכוסים במסגרת תכנית ביטוח הבריאות של ההורים שלהם, חלקם חייבים לקבל ביטוח משלהם. אז מדריך זה נועד לעזור להורים להבין את החוק משפטי בר ההשגה, איך לבחור את התכנית הנכונה, ואת תנאי הביטוח הנפוצים שכל משפחה צריכה להבין.
סוכן הביטוח שלכם מדבר עברית, אבל לכם זה נשמע כמו סינית. אז כדאי שלא תהנהנו במבוכה
אם הם מבקשים לרכוש ביטוח תלמידים, חשוב שתביני את השפה שבה סוכן הביטוח שלך מדבר, ופעולה של חברת הביטוח, כדי להיות בטוחים שהביטוח שלך אכן מתאים לכם ולילדיכם.
לפחות חצי תריסר משתנים נכנסים להבדלים בין פוליסות הביטוח השונות; ולכל ranking יש השלכות כספיות משלו.
הבנת דרך המשתלם
ביטוח תלמידים יכולים להיות מבלבל, במיוחד למי ששרוכש את הביטוח בפעם הראשונה. חלק זה של המאמר מידע למה הורים יכולים לצפות בהשתתפות הביטוח שיגן על ילדיהם בבית הספר ובכיתות והיתרונות שעומדים לרשותם מבחינת טיפול סביר.
לילדים ולבוגרים בבתי הספר יש כמה אפשרויות לקבלת ביטוח תלמידים. לאלו שעדיין לומדים בבית הספר, רכישת ביטוח דרך תשלומי הורים במסגרת החינוכית שבה הלימודים היא שיטה נוחה להשיג את הביטוח הדרוש. זה לא הכול. לתלמידים בוגרים יש אפשרות להישאר בתכניות הביטוח של הוריהם, או לרכוש ביטוח תלמידים משלים בנפרד.
איך רוכשים ביטוח תלמידים מתאים? קודם כל נפטרים מכמה מיתוסים מיותרים לחלוטין
חשוב לבחור ביטוח תלמידים מתאים יש להגיע להחלטה לגבי רכישת הביטוח המתאים רק לאחר בחינת כל השיקולים. על מנת לבחור בחירה מושכלת, חשוב שהורים יבינו מהן האפשרויות שלהן. והשיטה הכי טובה להבהיר את כל הערפל ולהפיג את כל הבלבול היא להעיף קודם מיתוסים שהם מיותרים לחלוטין.
כי רכישת ביטוח תלמידים מתאים להיות משימה מורכבת, ומותר מדי מיתוסים מפריעים להורים לקבל את ההחלטה הנכונה. אז הנה שני מיתוסים ואמיתות חשובות לגבי ביטוח שיתאים אישי למשפחתכם:
"הילד שלי צעיר ובריא, הוא לא צריך ביטוח"
הורים לילדים צעירים ובריאים להאמין שהם צריכים לפוליסת ביטוח תלמידים. אבל אין שום ערובה לכל שהילד לא יפתח מחלה ויזדקק טיפול, או שייקלע לתאונה בסביבת בית הספר, ויזדקק טיפול.
כתוצאה מכך, חשוב שלילדי יהיה ביטוח למקרה שהם בסוף דבר יזדקקו לשירותי בריאות שההורים אולי לא יוכלו להרשות לעצמם.
הביטוח הטוב ביותר הוא תמיד דרך הביטוח הקיים של ההורים
לא בהכרח. מהמקרים, אנשים יכולים לקבל כיסוי מעולה במחיר סביר יותר דרך חברת ביטוח שמציעה להורים פוליסה נפרדת של ביטוח תלמידים.
ועוד משהו. גם אם הילד מבוטח חלק ביטוח תאונות אישיות לילדים, חשוב שיהיה לו תלמידי ביטוח שיגן עליו מפני מצבים ותרחישים ספציפיים שעלולים נפרדים להתרחשות בית הספר, הכיתה הטיולים שהילד יוצאים אליהם.
זול יותר זה תמיד, אבל תמיד יקר יותר
גם כשהילד מגיע לתקופה המרגשת של סיום הלימודים בבית הספר היסודי, ועם כל ההתרגשות, חשוב להמשיך לבטח אותו עם ביטוח תלמידים, גם תוך כדי זה של חייו. כך, למשל, חשוב לוודא שיש לילד כיסוי לכל תרחיש אפשרי, אפילו אם הסיכויים יתרחשו קלושים.
כי האופציה של לשלם באופן עצמאי על טיפולים יקרים שהילד עשוי להזדקק להם תמיד, אבל תמיד יהיה יקר יותר.
מהי תכנית ביטוח קטסטרופלית?
תכנית ביטוח סטודנטים קטסטרופלית היא תכנית ביטוח יקרה שהורים משלמים. כמו למשל 'תאונה ספורט' (איזו תאונה בדיוק? האם שילוב משחקי ספורט בחצר בית הספר או שיעור שיעורי התעמלות? מה לגבי פגיעה בשיניים שנובעת מפעילות ספורטיבית?).
לתכניות כאלה יש שיעור יחסי ציבור עצמי גבוה ופרמיות חודשיות נמוכות, ואנשים שרוכשים ביטוחים כאלה צריכים לשלם מכיסם עבור כמה שירותים שגרתיים נחוצים. כך שבמקום שקט נפשי שמציעה תכנית ביטוח תלמידים הולמת והגנת, ההורים מקבלים רק כאבי ראש, מצוקה כלכלית ועגמת נפש.
רגע לפני סיום, כדאי שתשתמשו בביטוח תלמידים בלי לשבור את השיניים על הנחיות לא מובנים
אתם רוכשים לראשונה ביטוח תלמידים, יתכן שלא תדעו איך הביטוח הזה עובד. אז כדי לעזור למי שחדש בתחום הביטוח, הנה כמה מונחים נפוצים שכדאי לדעתו, כמו גם הצעדים להשתמש הכי טוב בביטוח שרכשתם.
חברה עצמית
זה הציוד שהורים משלמים לפני שחברת הביטוח משלמת את הפוליסה. תנאי העסקה העצמיים בהתאם לתכנית שרכשתם והוא תקף תקופת ההטבה, שהיא בדרך כלל שנה.
מקסימום מהכיס
זה העזר המרבי שהלקוחות שותפים לשיתוף פעולה עצמית. לאחר שהושג סכום זה, חברת הביטוח משלמת עבור שירותים המכוסים.
פרמיות
פרמיה יש לשלם כדי לשמור על כיסוי ביטוחי. תשלומים אלה להתבצע אחת לחודש, אחת לרבעון או אחת לשנה.
טיפול מניעתי
טיפול מונע לשמירה על הבוטח במצב בריאותי טוב ולהימנע מתרופות באמצעות שירותים כמו בדיקות שנתיות.
הפניה
הפניה מתרחשת כשרופא כותב הפניה למטופל לקבל שירותים מרופא אחר. לדוגמא, רופא ראשוני עשוי להפנות רופא מומחה לטיפול בנושא.
טיפול דחוף
כשמטופל מקבל טיפול דחוף, זה אומר שיש לו מצב שזקוק רפואי מדי, אך אינו חמור מספיק כדי לדרוש ביקור בחדר המיון.